JWT(JSON Web Token) Nedir?
|

JWT(JSON Web Token) Nedir?

Web projelerimizi yetkisiz erişimlerden korumak ve yetkili kullanıcı erişimleri için çeşitli yöntemler kullanırız. Yaygın yöntem olarak token kullanmaktır. JWT (JSON Web Token), kullanıcı kimlik doğrulaması ve güvenli bir şekilde bilgi taşımamızı sağlayan bir metot sunar. JWT, bir RFC7519 endüstri standartıdır. Üç temel bölümden oluşur: Aşağıdaki görselde, JWT.IO sitesinde temel olarak nasıl oluşturulduğu gösterilmiş. Buradaki veriler…

TypeScript nedir ve nasıl kullanılır? JavaScript'i daha güçlü ve okunabilir hale getiren bu programlama dilinin avantajlarını keşfedin.

TypeScript Nedir?

TypeScript, Microsoft tarafından geliştirilen ve JavaScript’e statik tip denetimi ekleyen bir programlama dilidir. JavaScript, web sayfalarını dinamik hale getiren, yorumlanan bir programlama dilidir. TypeScript ise, JavaScript’in dinamik yapısını korurken, daha güvenli ve yönetilebilir kod yazılmasına imkan tanır. Her geçerli JavaScript kodu aynı zamanda geçerli bir TypeScript kodudur, ancak TypeScript, kod yazım sürecini daha düzenli ve…

react-router-nedir-ne-ise-yarar-nasil-kullanilir

React Router Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır ?

React Router Nedir, Ne İşe Yarar? React Router, React uygulamalarında sayfa yönetimini kolaylaştırmak ve kullanıcıların farklı sayfalar arasında gezinmelerini sağlamak için kullanılan bir JavaScript kütüphanesidir. Bu kütüphane, tek sayfalık uygulamalar (SPA) için tasarlanmıştır ve sayfa geçişlerini hızlı ve sorunsuz bir şekilde yapmak için URL tabanlı bir yönlendirme sağlar. React Router Nasıl Kullanılır ? React Router…

HTML Input Etiketi Nedir, Nasıl Kullanılır, Input Türleri Nelerdir ?

HTML Input Etiketi Nedir, Nasıl Kullanılır, Input Türleri Nelerdir ?

HTML Input Etiketi Nedir, Ne İşe Yarar ? HTML, web geliştirme sürecinde en temel yapı taşlarından biridir ve kullanıcıların bilgi girişi yapmasını sağlamak için form elemanları içerir. Bu form elemanlarının başında da “<input>” etiketi gelir. “<input>” etiketi, kullanıcının çeşitli veri tiplerini girmesine izin veren birçok özelliği barındıran esnek bir yapıdır. Yukarıdaki örnekte, “type” özelliği “text”…

css-flexbox-nedir-ne-ise-yarar-nasil-kullanilir-ozellikleri-nedir

CSS Flexbox Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır, Özellikleri Nedir ?

CSS Flexbox (Esnek Kutu Modeli), herhangi bir web geliştirme için sayfadaki öğeleri düzenlemek ve hizalamak için etkili ve kolay yol sunan bir CSS modülüdür. Farklı ekran boyutlarına uyum sağlayan duyarlı (responsive) ve esnek tasarımla oluşturulmasını sağlar. CSS Flexbox’ın Temel Özellikleri: Flexbox Temelleri: Öğeler ya ana eksen ya da çaprak eksen doğrultusunda düzenlenir. Flexbox Özellikleri: Ebeveyn…

css-font-ozellikleri-nedir-ne-ise-yarar-nasil-kullanilir

CSS Font Özellikleri Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır ?

Web tasarımının önemli bir bileşeni, metinlerin görünümünü şekillendiren CSS font özellikleridir. Web sayfalarındaki yazıların stili, boyutu, rengi ve düzeni kullanıcı deneyimini büyük ölçüde etkiler. CSS Font-Family (Yazı Tipi): font-family, bir metin öğesinin yazı tipini belirlemek için kullanılır. Bu özellik, metinlerin hangi yazı tipleriyle görüntüleneceğini tanımlar. font-family özelliği, bir veya birden fazla yazı tipi adı listesi…

javascript-array-array-ozellikleri-array-metotları-nedir

JavaScript Array, Array Özellikleri, Array Metotları Nedir ?

Array Nedir ? Array Yapısı Diziler, içerisinde farklı türde verilere sahip öğeleri bir araya getirir. Her bir öğe, bir sıra numarası ya da indeks ile belirlenmiş bir konumda bulunur. Bu indeksler, dizinin başlangıcından itibaren sıfırdan başlayarak artan tam sayılardır. Örneğin, bir dizi içindeki ilk öğeye ulaşmak için indeks 0 kullanılır. Array Özellikleri ya da push…

javascript-nedir-ne-ise-yarar-nasil-kullanilir

JavaScript Nedir, Ne İşe Yarar, Nasıl Kullanılır ?

Netscape Kimdir ? JavaScript Ne İşe Yarar ? JavaScript, web tarayıcılarında kullanılan bir programlama dilidir ve genellikle istemci tarafında (client-side) çalışır. HTML ve CSS ile birlikte web sayfalarının dinamik ve etkileşimli olmasını sağlayan önemli bir bileşenidir. Kullanıcıların web sayfaları üzerinde etkileşimde bulunmalarını, veri girişi yapmalarını ve sayfalar arasında geçiş yapmalarını mümkün kılar. Ayrıca, web uygulamalarının…